Το Πανεπιστήμιο Πατρών σας προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στην έρευνα και τους ερευνητές.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την επιστημονική και κοινωνική σπουδαιότητα του έργου των ερευνητών.

Η «Βραδιά Ερευνητή» είναι μια Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει να αναδείξει το ρόλο του ερευνητή, καθώς και την σημασία του επιστημονικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί, με έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του.
Σημαντικός επίσης στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση συγκεκριμένων ομάδων κοινού όπως μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, κλπ και η εξοικείωση τους με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, ώστε να προωθηθεί η ενασχόληση με νέες επιστήμες και καινοτόμες τεχνολογίες.
Η Πρωτοβουλία «Βραδιά Ερευνητή» ξεκίνησε το 2005 και διεξάγεται την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτεμβρίου ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην Ελλάδα στην Αθήνα, την Πάτρα, το Βόλο, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, και την Αλεξανδρούπολη, με πανηγυρικές εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του ερευνητή, προβάλλοντας το ρόλο του στην κοινωνία.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με τη συνεργασία του ΙΤΕ-ΕΙΧΗΜΥΘ διοργανώνει φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά την εκδήλωση αυτή, την οποία και αφιερώνει στο περιβάλλον στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και επιδιώκοντας να αναδείξει τις παρεμβάσεις για την προστασία του. Ειδικότερη αναφορά θα επιδιωχθεί στην ανάδειξη της σχέσης επιστήμη-έρευνα-περιβάλλον.
Μέσα από το επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης επιδιώκεται η παρουσίαση των δυνατοτήτων που έχουν σήμερα οι επιστημονικοί και ερευνητικοί φορείς για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς την κοινωνία.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και ιδιαίτερα τους νέους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά προοπτικές απασχόλησης σε νέες επιστήμες και καινοτόμες τεχνολογίες                                                Ερευνητής; Κάποιος σαν κι εμάς!